Imatran Palloseura, IPS, Somijasomijas_logo

somijas_komanda

Imatran Palloseura, IPS, tika izveidota 2005.gadā. Kopš tā laika jaunie futbolisti, savākti vienkopus, ir pilnveidojušies un viņu spēle ir redzami uzlabojusies. IPS junioru komandas tiek iedalītas 9 dažādās vecuma grupās. Tāpat IPS komandu starpā ir arī sieviešu treniņu grupa “IPS Ragana” (IPS Witch), kura ir ieguvusi lielu publicitāti IPS līgai Imatrā.

http://www.imatranpalloseura.fi/

Komanda IPS 05, kura piedalīsies sacensībās, tika izveidota 2009.gadā. Lielākā daļa spēlētāju futbolu izvēlējās kā savu hobiju 2009.gadā, kad viņi apmeklēja futbola skolu. Pateicoties lielākajai slēgtajai arēnai Aviasport ArenaSomijas dienvidaustrumos, spēlētāji tagad var trenēties visu cauru gadu. Halle tika uzcelta 2012.gadā.

http://www.aviasportareena.fi/

Komanda trenējas 2-3 reizes nedēļā un tā aktīvi piedalās reģiona dažādās spēlēs un turnīros. Komandā ir 25 astoņgadīgi un deviņgadīgi spēlētāji, to starpā arī 2 meitenes.

Komandas galvenais treneris ir Emilio Urpalaimens (Emilio Urpalainen), kurš trenē komandu kopš tās pirmsākumiem līgā.

http://www.gosaimaa.com/fi

Informāciju sagatavoja Jāna Lapakko (Jaana Lapakko)

FK Valgas Kareivis (FC Valga Warrior), Igaunija

valgas_komandas_logo

valgas_komanda

Zēni, kuri dzimuši 2002. un 2005.gadā, trenējas 4-5 reizes nedēļā. Paralēli treniņiem viņi arī piedalās Igaunijas jauniešu čempionātā un dažādos turnīros. Abās vecuma grupās ir 20-25 bērni.

Meelis Kuivits +372 58 077 144

fcw.warrior@mail.ee

FK Valka, Latvija

tiger-small

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valka – pilsēta ar senām futbola tradīcijām Latvijas pierobežā, kas draudzīgi saplūst ar mūsu kaimiņu pilsētu Valgu Igaunijā. FK “Valka” puiši spēlē Latvijas čempionāta 2.līgā, bet FK “Valka Junior” spēlēt māku apgūst bērni vecumā no 5 – 12 gadiem. Tāpat pilsētā darbojas arī BJSS futbola grupas.